Curs educație ecologică
Cu ce te ajută cunoașterea ecologiei?
- Vei primi ecologia mai departe de o știință
- Vei înțelege de ce ecologia este o ramură a biologiei și vei ști cum să o definești
Vei afla cum comportamentul nostru afectează mediul de existență al celorlalte ființe
Cum este împărțit Workshop-ul pentru Educație Ecologică?
1. Mediul înconjurător
În acest modul, copilul tău va învăța despre modul în care mediul înconjurător condiționează viața oamenilor, dar și a celorlalte organisme. Totodată, la finalul acestui modul, elevul va ști să răspundă la următoarele întrebări:
Poate un mediul înconjurător cu probleme să îmi afecteze viața?
Poate un mediu înconjurător să îmi provoace probleme de sănătate?
- Cum pot să mențin mediul înconjurător curat?


2. Tipuri de medii
Cinci tipuri de medii, din care folosim în conversațiile curente două: rural și urban. Acest workshop își propune să definească toate cele cinci medii existente pe planeta Pământ.
3. Resursele Terrei
Din ce categorie de resurse face parte timpul? Dar precipitațiile? Par întrebări ilogice? Workshopul despre Educație Ecologică tratează aceste subiecte și aduce în discuție imposibilitatea regenerării timpului, dar și epuizarea unor resurse supraexploatate în prezent.


4. Cum să folosim resursele într-un mod optim?
Însă uneori teoria nu se îmbină cu practica. Astfel, printre scopurile acestui workshop se situează oferirea de răspunsuri la întrebarea „cum?”. În cadrul acestei teme copilul va învăța cum să folosească resursele pe care Terra ni le pune la dispoziție într-un mod optim și productiv. O planetă sănătoasă este o planetă folosită corect!
5. Ecosistemul
Un ecosistem, două ecosisteme. Dar ce sunt astea? O altă întrebare la care putem oferi un răspuns. Și pe lângă faptul că la finalul workshopului vei pleca cu definiția învățată, vei ști și cum să clasifici ecosistemul


6. Dezvoltarea industrială
Ce este Revoluția Industrială?
Când a avut loc?
- Unde s-a manifestat prima dată?
Uite doar câteva întrebări pe care le ridică acest workshop și la care îți oferă răspuns. În plus, când ți-a mai fost prezentată istoria într-un mod atât de creativ?
7. Efectele industrializării
Dar istoria are consecințe în prezent. Care sunt efectele industrializării și care este efectul lor asupra vieții oamenilor este întrebarea pe care își propune să o trateze tema 7 din acest workshop.


8. Industria 4.0
Dar noi cunoaștem trei timpuri verbale, nu? Trecut, prezent și viitor. În cadrul temei 8 vom trata ceea ce reprezintă o a patra revoluție industrială. Ce înseamnă, cu ce se ocupă și pe ce pune accent? Îți vom oferi un indiciu: începe cu Internet și se termină cu butonul de înscriere la workshop.
9. Poate influența omul mediul înconjurător?
Uneori uităm că acțiunile noastre pot avea consecințe asupra mediului în care trăim. Este important, însă, ca cei mici să conștientizeze cum fiecare acțiune are un efect. Poate nu direct și nu observabil pe moment, însă ce se întâmplă peste 2 ani?


10. 1 minut în lume
Pentru tine atât de puțin, pentru planetă atât de mult. Cum ar fi să te trasnpui pentru un 1 minut și să vezi tot ce se poate întâmpla în atât de puțin timp?
11. Încălzirea globală
De prea multe ori auzim despre această nouă provocare a lumii, însă de câte ori ți-ai propus să vii cu soluții la această problemă? Acest modul îi va ajuta pe copii să înțeleagă ce este Încălzirea globală, cum s-a ajuns în acest punct și cum ar fi putut fi prevenită.


12. Dezvoltarea durabilă
Cum ar fi să aflii că nepoții tăi nu vor mai avea suficiente resurse pentru a-și continua viața pe Terra? Principala forță a prezentelui este adaptarea. Iar elevul va primi, prin intermediul acestui workshop, câteva sfaturi prin care poate contribui la crearea unei societăți durabile.
13. Soluții pentru protejarea mediului
După ce am conștientizat cât de afectat este mediul nostru în care trăim, trebuie să ne adresăm următoare întrebare:
- Cum să mențin curat mediul înconjurător?
Da, este o întrebare atât de importantă, care necesită propriul spațiu de dezbatere. Conștientizarea este importantă, dar este mult mai important ca cei mici să învețe cum să mențină propria casă curată.


14. Reciclarea
Hai să învățăm să reciclăm! Să învățăm semnificații, nu doar termeni, să învățăm culori și să oferim soluții pentru o societate durabilă!
Este foarte important ca micuții să înțeleagă că un obiect utilizat nu trebuie, neapărat, aruncat, ci poate fi reutizat sub diverse forme, pentru ca materialul din care a fost realizat să nu fie produs din nou.
Cui se adresează Workshopul pentru Educație Ecologică?
- Copiilor/Elevilor care își doresc să afle informații despre planeta Pământ
- Copiilor/Elevilor care își doresc să descopere impactul pe care comportamentul uman îl are asupra planetei gazdă
Copiilor/Elevilor care își doresc să descopere metode prin care pot diminua impactul decisiv al comportamentului uman asupra planetei